Presolili ste hranu? Evo kako možete da je spasite

Preporučujemo

Povrće kuhano na pari u preslanoj vodi ili marinirano meso možete jednostavno isprati, ali za druga jela potrebne su nešto drugačije tehnike.

Presoljenoj supi ili gulašu se može vratiti ukus tako što ćete dodati malo vode ili kokosovog mlijeka, piše b92.

- -

U slučaju da je jelo previše tečno dodajte krompir isječen na manje komade i pirinač ili malo brašna. Takođe, malo soka od limuna će neutralisati preveliku slanoću. Kada je riječ o preslanoj slanini, pršuti ili šunki, pokrijte ih mokrom krpom koja bi trebalo da upije barem dio soli. Rješenje za preslane šnicle je sos blagog ukusa.

Najnovije

Francuska: Mladić usmrtio najmanje pet osoba u izbjegličkom kampu

Najmanje pet osoba je ubijeno u pucnjavi u i oko migrantskog kampa u blizini grada Dunkerka na sjeveru Francuske. Muškarac...